El carrer dels cargols

Als carrers per on passa la Processó i la Dansa de la Mort l’enllumenat públic es baixa d’intensitat i queden sota l’efecte de les torxes que han posat la gent del poble el mateix dijous al matí. Un dels punts on el pas de la comitiva processional adquireix un sentit estètic i visual més genuí i impressionant és a l'anomenat "Carrer dels Cargols". S’anomena així perquè tot el recorregut d’aquest espai està il·luminat, seguint un costum de temps immemorials, amb uns petits fanalets que cremen oli, fets amb closques de cargol enganxades a la paret amb una massa elaborada només amb aigua i cendra.

Enmig de la nit, la llum pampalluguejant dels centenars de cargols encesos crea un joc d’ombres tan efectiu com senzill, arcaic i genuí. Aquesta és una altra de les meravelles úniques que es poden contemplar el Dijous Sant a Verges.

En els darrers anys aquest sistema d'il·luminació arcaic es pot veure no només al carrer Orient, sinó també en alguns altres per on circula la Processó a continuació d’aquest.

Comprar entrades