El Ram

Just abans dels dies de passió, Jesús és aclamat com a Salvador, com a Messies, per una gran gentada a Jerusalem. Malgrat tot, Jesús no perd la seva humilitat puix que entra a la Ciutat Santa no com un rei amb tot el seu seguici sinó sobre un ruc i envoltat només pels seus deixebles i pel poble menut.

Aquesta escena recrea l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, on és rebut per la multitud amb palmes i crits d’hosanna. Les fràgils fulles de llorer, olivera i palma omplen delicadament les mans i brillen els ulls de la gernació que sembla tenir ales als peus quan camina amb l’agilitat que només pot donar l’alegria.

Les vailetes i vailets són els veritables protagonistes del quadre, a mans dels pares, mares, avis o altres figurants transportats per l’emoció de l’escena més participativa de la Passió. Omplen l’espai dels vivíssims colors dels vestits: d’or, de sorra rosada, de blaus densos, de marrons de terrissa, de verds pastosos...

L’entrada dels participants és espectacular, per tots els camins que porten a la Plaça i ens transporta cap al paradís del temps. Sona nítidament l’Hosanna que puja al cel impel·lida per una polifonia que inventa l’infinit de l’amor.

Comprar entrades