Verges convoca un concurs de caràcter anual per escollir el cartell de la Processó i la Dansa de la Mort

23/02/2024

L’Associació de la Processó de Verges convoca la primera edició d’un certamen artístic que servirà per crear la imatge anual del cartell de la Processó i la Dansa de la Mort i, a la vegada, una edició d’obra gràfica.

La convocatòria d’aquest concurs s’iniciarà públicament el setembre d’aquest 2024 i el jurat que es farà càrrec de la selecció estarà format per un membre de l’Associació de la Processó, una persona del municipi relacionada amb el teixit cultural, un crític d’art, un artista i una persona al capdavant d’un museu o fundació.

Abans de la convocatòria, amb motiu de la Processó i Dansa de la Mort d’enguany, el projecte comença amb l’edició zero, que enceta la pintora i artista Assumpció Mateu, que també col·laborarà en l’organització del concurs. El proper dissabte, 2 de març, a les 19h, Mateu presentarà l’obra d’enguany i la posada en marxa del concurs a La Placeta de Verges.

Assumpció Mateu (Girona, 1952) viu i treballa actualment a Jafre. És una artista visual, Doctora en Belles Arts, que es dedica a reflectir en les seves obres la natura des de diferents mirades. Formada a la Universitat de Barcelona, va treballar de docent a la Facultat de Belles Arts a partir del 1978, impulsant el nou projecte de la facultat. El 1989 va decidir centrar-se exclusivament a la creació i va iniciar diversos viatges exposant la seva obra a Europa, Amèrica, Índia, Líban, Canadà i Xina entre d’altres. En els darrers

anys hem vist la seva obra a l’Espai Volart de la Fundació Vila Casas, al Museu Würth de La Rioja i al centre cultural d’Aiete de Sant Sebastià entre altres fundacions i galeries. Mateu és una artista compromesa amb els seus ideals, que queden plasmats en una obra extensa i d’alta qualitat.

La convocatòria d’aquest nou concurs és a nivell de Països Catalans i la intenció és continuar treballant per la difusió i divulgació de la Processó i la Dansa de Mort de Verges, aquesta vegada amb una mirada posada en el món de l’art.

Comprar entrades