El Cor de l'Empordà ens proposa "Passió versus Passió: un diàleg possible"

08/11/2022

 

Es tracta de la Passió segons Sant Joan de J.S. Bach que ha produït el mateix Cor de l'Empordà.

L'adaptació del text de la passió de Verges ha anat a càrrec de Jordi Roca, Enric Arquimbau fa de narrador, el pianista és Marçal Font,  Xavier Mendoza és el baríton solista i el Cor de l'Empordà en la direcció de Quim Bonal.

Explica el Cor de l'Empordà que " l'espectacle que oferim pretén establir un diàleg sincer entre l'expresssió cultural realitzada des del refinament propi de les elits amb la tradició popular que d’antuvi intenten explicar-relatar els fets ocorreguts fa més de dos mil·lennis a Jerusalem. Fets que clarament han marcat la cultura de la civilització occidental en tots els àmbits.
És sabut que J.S.Bach incorpora en aquesta gran obra del barroc alemany la participació del poble usant cants que aquest coneixia en forma d’himnes interpretats dins la litúrgia luterana.
Així doncs, és a partir de l’ús que Bach fa dels cants populars que vam idear aquesta representació, unint el què passa a Verges cada Dijous Sant de manera ininterrompuda des de fa segles, amb una de les obres cabdals de la música de tots els temps.
Bach en la seva obra, la Passió segons Sant Joan utilitza els textos de l’evangeli joànic, cantat en forma de recitatiu, que va farcint amb àries, corals i turbes.
Nosaltres substituïm aquest text per l’emprat a la representació de la Processó de Verges,
textos arranjats per l’ocasió i aquest cop recitats per un actor.
El resultat és refermar que és possible el diàleg entre una obra interpretada a Leipzig fa tres-cents anys i una representació popular que ja en aquell moment es representava als carrers d’un petit poble rural a més d’un miler de quilòmetres de distància.
Tots els camins que emprenen les diferents comunitats per explicar una visió del món des de les particularitats, esdevenen universals a través de la cultura sigui popular o culta. "


👉 El diumenge 20 de novembre a les 6 de la tarda i el dissabte 26 de novembre a les 8 del vespre a l’església parroquial de Verges.

🎶Dues maneres de viure la Passió, la música de Bach i els textos de La Processó de Verges comparteixen escenari.

🎟️ Disponible la venda anticipada d’entrades a l’Estanc de Verges, Supermercat Suma i Carnisseria Fribel.

Comprar entrades