Els dies previs

La Processó de Verges se celebra el Dijous Sant, però durant tot l’any es fan reunions per preparar-la. Un parell de mesos abans de Setmana Santa es convoca l’assemblea general de l’Associació de la Processó, organitzadora de la festa, per tal d’analitzar les propostes de canvis i els pressupostos. Existeix, a més, un Consell Assessor integrat pel rector de la Parròquia, l’alcalde i el president de l’Associació de la Processó, els quals, en cas de necessitat i per unanimitat decideixen sobre els temes d’organització.

Al voltant de Carnaval surt el full informatiu amb el calendari d’assajos i els papers vacants.

Un mes abans de Dijous Sant es munta el cadafal a la plaça major, es planxen i repassen els vestits i l'atrezzo, i ja es comença a assajar. Cada dia al vespre, els protagonistes assagen i preparen el que els hi pertoca.

Durant la Setmana Santa, cada tarda hi ha els assajos de la Processó dels petits i cada vespre es fan els assajos generals de la Processó dels grans. Els tres dies anteriors al Dijous Sant els assajos de plaça ja es fan amb llum i so. L’assaig general, amb vestits, és el dimecres. Aquell dia la plaça és plena de la gent de Verges que Dijous Sant no poden veure l'obra.

Hi ha una altra tasca que es fa a moltes cases aquests primers dies de Setmana Santa: pastar i coure els brunyols per gaudir-ne amb la família i les visites.

Comprar entrades