Matí

Durant el matí de Dijous Sant, el carrer Orient i el carrer Migdia es transformen en el Carrer dels Cargols. Aquests carrerons llargs i estrets experimenten un moviment inusual: els veïns surten i preparen les lluminàries efímeres que a la nit s'encendran al pas de la processó. Els cargols s'enganxen a la paret amb una pasta de cendra i aigua i, a la tarda, s'omplen amb un oli que la tradició marca que ha de ser el que ha sobrat de fer els brunyols.

Mentrestant, les imatges o misteris distribuïts en diverses cases del poble, són guarnides amb flors pels mateixos veïns. Lliris, clavells, roses i esparregueres les omplen de color i frescor. Les imatges esperaran fins a la tarda que les manages les recullin per sortir a la nit en processó.

També s'acaben d'ultimar la resta de preparatius: s'acaben de preparar les torxes que lluiran pels carrers a la nit, es deixen a punt tots els materials d'atrezzo... I a les cases es repassen versos, es planxen vestits i es descansa una mica a l'espera de l'intensa jornada que començarà hores més tard.

Comprar entrades