La processó dels petits

Dissabte Sant, a les cinc de la tarda es representa la Processó dels Petits.

La Processó dels Petits va sortir com un joc d'imitació per part de la mainada de Verges des de no se sap ben bé quan. L’única cosa certa és que totes persones vives de Verges encara recorden haver-la fet, de vegades molt esplendorosa, de vegades més senzilla, però sempre puntual cada Dissabte Sant a la tarda, sempre que el temps ho ha permès.

 (foto: Jordi Brugués)

Aquesta processó és la reproducció de la processó dels grans, si bé amb més pocs protagonistes i un xic abreujada. Comença a la Plaça, on s'escenifiquen alguns dels diàlegs de la vida pública de Jesús; continua el seu recorregut pels carrers, amb les caigudes com a elements dramàtics destacables i acaba tot seguit a la plaça de l'església.

 (foto: Jordi Brugués)

Els versos són els mateixos que els de la processó del Dijous Sant, la major part del vestuari és heretat de la processó dels grans i la manera d'interpretar, tant gestos com paraules, són també la mateixa reproducció exacta.

 (foto: Jordi Brugués)

Es pot dir doncs que la Processó dels Petits és la base on els futurs actors aprenen, entren en contacte amb el públic, i sobretot senten aquella sensació dintre seu que els portarà a estimar la processó i a anhelar de poder, en el futur, ser protagonistes de la Processó del Dijous Sant.

Festa Patrimonial d'interès Nacional

Espai del soci

Portal de transparència

Segueix-nos a: Facebook Twitter

Co-Show Events Business Group Ajuntament de Verges Generalitat de Catalunya Diputació de Girona
Tots els drets reservats a l'Associació "La Processó de Verges"
Inici. Envieu-nos un missatge. Mapa del lloc web.